Ziekenhuis Gelderse Vallei

Vrijwilligers kennen de weg in het ziekenhuis. Ze brengen bezoekers naar de juiste plek en zorgen ervoor dat mensen zich een beetje thuis voelen. Vrijwilligers zetten zich één of meerder dagdelen in, afhankelijk van hun voorkeur wat betreft dag, tijd en activiteit.

Vrijwilligers kunnen kiezen uit de volgende projecten:

Vroege Vogels

opname en begeleiding

Patiënten die komen voor een opname worden door de Vroege Vogel vrijwilligers naar de desbetreffende afdeling gebracht en daar aangemeld bij het secretariaat.

Werktijden: ma. t/m vrij. van 7.00 - 9.00 uur.

Opname

Patiënten die komen voor een opname worden door de vrijwilligers naar de desbetreffende afdeling gebracht en daar aangemeld bij
het secretariaat.

Werktijden:
ma. t/m vrij. van 9.00 - 12.00 uur en
ma. t/m do. van 13.00 - 14.30 uur.

Poli

Vrijwilligers lopen rond om patiënten naar de juiste wachtruimten te verwijzen. Op verzoek van de poli-assistenten verzorgen ze koffie en thee voor de patiënten. Vrijwilligers kunnen tijdens hun dienst gebeld worden om patiënten te begeleiden, bijvoorbeeld naar de nierdialyse.

Werktijden:
ma. t/m vrij. van 9.00 - 12.00 uur en
ma. t/m do. van 13.00 - 16.00 uur.

Afdeling B2

rondbrengen-koffie

Vrijwilligers helpen op afdeling B2 bij het ronddelen van koffie en thee. Daarna worden bloemen verzorgd en een praatje gemaakt met de patiënten. Ook worden de post en e-mails rondgebracht.

Werktijden:
ma. t/m vrij. van 9.15 - 11.30 uur.

Afdelingen C2 Neurologie en C2 Orthopedie

bloemen verzorgen

Vrijwilligers verzorgen op de afdelingen de bloemen en maken een praatje met patiënten die daar behoefte aan hebben. Ook worden de post en e-mails rondgebracht. Op C2 Orthopedie helpen vrijwilligers met het vervoer van patiënten naar en van de operatiekamers.

Werktijden:
ma. t/m vrij. van 9.15 - 11.30 uur.

Dialyse

Vrijwilligers krijgen patiënten toegewezen (door de verpleegkundigen) voor een gesprekje, een spelletje of die voorgelezen willen worden.

Werktijden:
wo. en do. van 10.00 - 12.00 uur en van 15.30 - 17.30 uur.